Bamboetuinschuttingen Bamboe schutting - bamboetuinschuttingen.nl

Bamboe schuttingen

Waarom bamboe schuttingen?

Bamboe is een grassoort en heeft een lange levensduur. De bamboe schuttingen die wij leveren zijn slijtvast en door de compacte vezelstructuur van de bamboestokken harder dan menig houtsoort. Voor een optimale levensduur van de schuttingen raden wij aan de palen in cement te zetten. Hierdoor wordt de bamboe minder vochtig waardoor deze nog langer meegaat.

De bamboe die wij verwerken in onze schuttingen is van een erg zware hoogwaardige kwaliteit. De palen die gebruikt worden zijn erg dikwandig en niet te vergelijken met bamboe matjes. Dit maakt het product uniek op de Nederlandse markt. Op deze website kunt U een impressie krijgen van wat de mogelijkheden zijn met bamboe schuttingen. Onder impressie vindt U foto’s van een aantal van onze producten toegepast in tuinen in Nederland. Daarnaast zijn alle producten los te bezichtigen in de webshop. Uiteraard bent u van harte welkom om al deze producten in Sint-Oedenrode te komen bezichtigen, om een compleet beeld te krijgen van de stevigheid van deze producten. Neem even contact met ons op om een afspraak te maken, we lichten graag al deze producten onder het genot van een kop koffie toe.

Onderhoud

Bamboe verkleurt enigszins door de zon. Dit omdat het een natuurproduct is en het bamboe dan volledig droogt. Van nature is de bamboe die in onze schuttingen verwerkt wordt groen. Deze groene tint is eruit gegaan na een proces waarin de producten gedroogd worden. Wanneer de schutting in uw tuin staat zal deze nog iets lichter worden in de loop der tijd. Dit zal de naturelle kleur alleen maar ten goede komen. Onze bamboe producten hebben verder geen onderhoud nodig. U kunt ervoor kiezen om de bamboe zelf te bewerken met olie en/of beits wanneer de schutting naar uw mening te licht wordt. Hierdoor zal het bamboe meer gaan glanzen en een donkerdere tint terugkomen.

Bamboe schuttingen geven een mooie natuurlijke uitstraling die past in veel verschillende tuinen. Ze zijn niet alleen als schutting te gebruiken maar ook als afscheiding van terrassen, in Japanse tuinen, maar ook andere tuinen waar u een natuurlijke, hoogwaardige afscheiding wilt maken. Denkt u ook eens aan bamboe als omlijsting van uw hot tub of als afscheiding op uw balkon! Zie voor de gebruiksmogelijkheden de foto’s onder impressies.

Montage

​​Onze bamboe schuttingen zijn erg gemakkelijk te monteren. De panelen worden kant-en-klaar aangeleverd en kunnen op eenvoudige wijze aan elkaar en aan de palen verbonden worden. De montage producten zijn ook geheel van hout en worden er uiteraard bij geleverd. In de webshop ziet u dat de panelen door middel van montagestokken via de horizontale bamboe palen, door de staande palen, aan het volgende paneel verbonden worden. De panelen worden dus als het ware aan de palen geregen. Aanbevolen wordt de palen in beton te zetten. Hierdoor zal er geen vocht in de bamboe trekken wat de levensduur van de palen aanzienlijk doen stijgen.

Afmetingen

De panelen die wij aanbieden zijn 200 cm breed (dit is de standaard maat voor een schutting) en 180 cm hoog. De panelen van 180 cm hoog hebben bijbehorende palen van 270 cm hoog. Dit wil zeggen dat de palen maar liefst 90 cm de grond in gaan.